laupäev, 4. veebruar 2012

JÄRVAKO 2012 Albus


Kui meie blogilugejate hulka satub teiste kooride fotograafe, siis andke märku näiteks siin: kyllike.albu@gmail.com. Oleme teie saagist väga huvitatud.



Kuigi külmakraade kogunes üle kolmekümne, jõudis pühapäeval Albu rahvamajja 8 koori: Paide Naiskoor, Paide Meeskoor, Türi Noortekoor, Järva-Jaani segakoor, segakoor OiReTa, Koeru segakoor, Ambla segakoor ja kohalik segakoor Sink Sale Proo.

Kuni pakane kuskil meie mentor Veronika Portsmuthi kiusas ja pikemalt teel hoidis, kasutasid juhust Kaja, Sirje ja Anne ning asusid kokkutulnuid dresseerima. Kauaks seda rõõmu neile ei antud.

Veronika tegi selgeks, et oleme sportlased ning vaatamata koju-ununenud dressidele pidasime tempokal treeningul lõpuni vastu.
Imestasime, venitasime, loksusime ja rippusime. Trenni lõpus saime teada, et see on täitsa loomulik, kui sopranitel ja tenoritel on hääled peas. :P
Võimlemistunni lõpus lasid tenorid rääkida peas elavatel tibudel.
Siis algas laulutund.
"Sinu aja kaja" ja "Kiike kaema".

"Loeme rütmis. Loeme, nagu siin kirjas on! Juba natuke naised mõtlevad. Võtame mehed... Koos... Naistel tuli juba välja väikese mõtlemise tulemusena."

""Kui" algab K-tähega ja "Teed"- T-ga!"

"Hinga enne sisse - "Mis!" - suu on juba laulu täis!"

"Mehed! Jälgime pausi ja S-i probleem on lahendatud!"

Ja nii edasi. Kuni õhtusöögini.

Kitsukese söögisaali tõttu õhtustasime kolmes vahetuses, aga toit oli ootamist väärt. Kõik said süüa just nii palju, kui kõht mahutas ja veel natuke peale. Meeskoor tunnustas kokk Ailit võimsa tänulauluga. Nojah, meeskoor võttis küll pärast veel mitmel puhul lauluotsa üles, aga kas nad
oleksid seda Aili abita jaksanud? :P
Vahepeal oli lavale lahingukorda seatud kahur. Ja roos. Enne mikrofoni lubamist ansamblile andsime mõnusa koorikontserdi

(meilt "Sulle ma soovin") ja Tiit jagas kätte šõu-ülesanded. Seekord tuli üks tore laulumuinasjutt esitada loosi tahtel telereportaaži (Paide Naiskoor), rahvatantsu (Järva-Jaani), hard-rocki (Koeru), balleti (OiReTa), ooperi (Paide Meeskoor), tragöödia (TÜNK) või pantomiimi (Sink Sale Proo) vormis.

Tulemus oli igati äge.

Pärast tantsu, tantsu, tantsu, tantsu ja tantsu tuli tort
ja teadaanne, et järgmisel aastal kohtume Oisus.

Kell üheksa ütles temperatuurikontroll, et maja taga on -31 kraadi ja maja ees -33. Arvata võib, et poole kahe ajal, kui pidu lõppes, oli paar külmakraadi lisaks tulnud, aga loodetavasti soojendas koorilauljate sisemine tuli kapotialused kiiresti üles.

PS Rahvatantsurühm Kakerdaja esinemise ja tantsutunnid jätsin küllap seepärast mainimata, et ka mina paarile tantsuõppusele sattusin ja suutsin mängleva kergusega vasaku poole paremaga ning käed jalgadega segi ajada. ;)

Kummardus teile, Kaja, Malle ning Aune, et kõigile katsumustele vaatamata nii tublisti hakkama saite!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar