pühapäev, 13. aprill 2014

Laulupeo ülevaatus 13.04.2014 Türil

Kaks kuud väga tihedat tööd. Päris tõsine harjutamine on käinud, nii et lauljad laulavad juba kodus tolmu imedes "taandume, taandume....".
Täna on siis see päev, kus näeme, milline tulemus sellel kõigel on! Kaja on viimase peal pinges ja püüab meid lõbustada aga ise ei suuda enam õlgu alla lasta. Ega see dirigendi amet lihtne ole!

Buss jõuab varakult Türile võtame omad kohad saalis sisse ning jääme teisi ootama.
Õige pea on Lili Välimäe laval ja meid tervitamas ning kutsub kooride esindajad esinemise järjekorda ning teist laulu loosima, lisaks laule "Taandujad". Sellel korral on siis Hirvo esireast meie loosikäsi. Tulemusega oleme rahul. Laulda tuleb esimesena ning teine lugu on "Puudutus".
Jah, Türi Kammerkoor teeb katset meie esimest kohta vahetada kümnenda vastu, aga sellise kaubaga ei ole me väga nõus.

Kuid enne veel, kui  jõuame oma kooriga laulude esitamiseni, tuleb üheskoos kõigil peaaegu kogu repertuaar läbi võtta. Alustame hommikuvõimlemisega :)
Hääle üles äramiseks on laul lauliku lõpust "Kodumaa" ja siis kõik ülejäänud, mille järjekorda enam ei tea.
"Pulmaliste saabumine", "Taandujad", "Muusika", "Mul on ikka rõõmu kõigest", "Helin", "Tuljak", "Oma saar", "Ta lendab mesipuu poole", "Mu isamaa on minu arm". Saigi peaaegu kogu laulik läbi lauldud - kella kümnest oli saanud kell 13.15. Siis anti 15. minutiks puhkust, mille kasutasime veel kiireks läbilauluks, aga juba teise laulu - "Puudutuse" algul tuli Heli Jürgenson koos seekordse assistendiga sisse ning istus Kaja jaoks märkamatult maha. Kui Kaja palus meil uuesti laulda, Hõikas Heli Jürgenson, et võtke ainult 26 taktist uuesti - nii oligi meil "Puudutus" laulud. "Taandijate" puhul paluti meil laulda alates 36 taktist. 

Laulud lauldu palus Kaja meil veel kiiresti ritta võtta ja üks kiire pilt teha. 

Kuidas meil läks? Seda saame teada alles peale 10. maid kui viimane ülevaatus Lääne-Virumaal on ära toimunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar